Są pyszne. Nie muszę Was zachęcać. Uwierzcie mi na słowo.
Zrobiłam wczoraj. Dałam do pojemnika szklanego 4 sztuki – bo tyle zostało rano z 12… (2 trafiły razem z mandarynkami do lunchboxa) i wieczorem są idealne.

Częstujcie się.

Czekoladowe muffinki z kakao

Składniki na 12 sztuk

szklanka mąki
4 czubate łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
2 jajka
3/4 szklanki cukru brązowego
1/3 szklanki śmietany 30 % lub kokosowej
100 g masła
1 łyżeczka spirytusu lub esencji waniliowej

Wykonanie 

Roztop masło. Dodaj czekoladę. Wymieszaj. Dosyp kakao. Ostudź. Ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy dodaj mieszankę masła, czekolady i kakao oraz spirytus lub esencję waniliową. Wlej śmietanę kremówkę. Wymieszaj. Dosyp mąkę i proszek. Znowu wymieszaj. Nałóż do papilotek. Piecz 20 minut lub do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (bez termoobiegu – grzałka góra i dół). Udekoruj lub podawaj solo. 

Smacznego!

Ps. Wiesz, że ebook jest teraz w promocyjnej cenie za 39,90? Warto go kupić choćby dziś!

Jeśli jesteś w tym miejscu to oznacza, że masz dzieci i lubisz dla nich gotować.
Chcesz poznać tajniki mojej kuchni?
Zapraszam Cię do zakupu mojego autorskiego poradnika –
Jak gotować, żeby dzieci jadły? – moja kuchnia bez tajemnic
To duża dawka wiedzy, praktycznych rad zawartych w wielu tabelach i ponad 100 zdrowych przepisów na śniadania, obiady i DESERY, które zachęcają całą rodzinę do wspólnego gotowania.
Ebooka w promocyjnej cenie możesz kupić
TUTAJ