Jeśli kupiłyście mój poradnik o tym, jak organizować sobie dzień z dziećmi, to wiecie, że mam pewną zasadę przygotowywania lunchboxów, którą stosuję już od roku.
O co chodzi? Więcej możesz przeczytać TUTAJ, bo poradnik nie jest drogi (kosztuje jedynie 12,90), a osoby, które go kupiły, piszą, że jest naprawdę przydatny.
Dziś do mojej zasady… mam dla Was przepis. Poezja smaku. Coś niesamowitego. Brownie z batatów. Zakochacie się od pierwszego kęsa. Do lunchboxa idelane. Do kawy idealne. Dla malucha idealne. Bez glutenu. Na bazie miodu. Z warzywami. To jak? Robimy? Zajmie Ci to 40 minut razem z pieczeniem.
FIT BROWNIE Z BATATÓW
Co potrzebujesz do przygotowania brownie z batatów?
2 średnie bataty
2 jajka
1/3 kostki masła klarowanego lub zwykłego
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki miodu – może być mniej – wychodzi dosyć słodkie
1 i 1/2 łyżeczki sody
4 łyżki mąki kokosowej
Przygotowanie
Bataty obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj 2 jajka, roztopione masło, kakao, miód, sodę oraz mąkę kokosową. Przełóż do foremki. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wystudź w foremce.
Prawda, że proste takie brownie z batatów? A jak spróbujesz, to się zakochasz!
I tak właśnie uwielbiam przemycać warzywa dla niejadków. A Ty? Lubisz takie wypieki?
Jeśli chciałabyś wypróbować moje inne przepisy zapraszam Cię do zakupu mojego pierwszego ebooka „Jak gotować dla niejadka”. To zbiór ponad 100 przepisów, które idealnie nadają się dla dzieci w każdym wieku. Poznasz tam tajniki przemycania warzyw i owoców w diecie dziecka. Zrobisz razem ze mną pyszne muffinki z soczewicy, nauczysz się przemycać zdrową kaszę jaglaną. Podpowiem Ci jak wekować, by nie stracić cennych składników. Co Ty na to? Jeśli zachęciłam Cię, a wciąż nie masz ten pozycji w swojej telefonowej biblioteczce – ZAPRASZAM.