Jeśli kupiłyście mój poradnik o tym, jak organizować sobie dzień z dziećmi, to wiecie, że mam pewną zasadę przygotowywania lunchboxów, którą stosuję już od roku.
O co chodzi? Więcej możesz przeczytać TUTAJ, bo poradnik nie jest drogi (kosztuje jedynie 12,90), a osoby, które go kupiły, piszą, że jest naprawdę przydatny.
Dziś do mojej zasady… mam dla Was przepis. Poezja smaku. Coś niesamowitego. Brownie z batatów. Zakochacie się od pierwszego kęsa. Do lunchboxa idelane. Do kawy idealne. Dla malucha idealne. Bez glutenu. Na bazie miodu. Z warzywami. To jak? Robimy? Zajmie Ci to 40 minut razem z pieczeniem.

FIT BROWNIE Z BATATÓW 

Co potrzebujesz do przygotowania brownie z batatów?

2 średnie bataty
2 jajka
1/3 kostki masła klarowanego lub zwykłego 
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki miodu – może być mniej – wychodzi dosyć słodkie 
1 i 1/2 łyżeczki sody 
4 łyżki mąki kokosowej 

Przygotowanie 

Bataty obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj 2 jajka, roztopione masło, kakao, miód, sodę oraz mąkę kokosową. Przełóż do foremki. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wystudź w foremce.

Prawda, że proste takie brownie z batatów? A jak spróbujesz, to się zakochasz!

I tak właśnie uwielbiam przemycać warzywa dla niejadków. A Ty? Lubisz takie wypieki?

brownie z batatów

Jeśli chciałabyś wypróbować moje inne przepisy zapraszam Cię do zakupu mojego pierwszego ebooka „Jak gotować dla niejadka”. To zbiór ponad 100 przepisów, które idealnie nadają się dla dzieci w każdym wieku. Poznasz tam tajniki przemycania warzyw i owoców w diecie dziecka. Zrobisz razem ze mną pyszne muffinki z soczewicy, nauczysz się przemycać zdrową kaszę jaglaną. Podpowiem Ci jak wekować, by nie stracić cennych składników. Co Ty na to? Jeśli zachęciłam Cię, a wciąż nie masz ten pozycji w swojej telefonowej biblioteczce – ZAPRASZAM.