Strona główna KULINARNIE Błyskawiczne Marchewkowo – migdałowe bez cukru – pokochasz je!

Błyskawiczne Marchewkowo – migdałowe bez cukru – pokochasz je!

2 208 wyświetleń

Jeśli zima kojarzy Ci się podobnie jak mnie – z zapachem cynamonu i goździków – to pokochasz to Marchewkowe, nie tylko za smak, ale też za aromat unoszący się po domu. Zrewidowana wersja Marchewkowego z AlaAntkowego Blw, która nadaje się dla dzieci idealnie. Jak ja kocham takie ciasta warzywne … palce lizać … Jest to ciasto bez cukru, smaczne, wilgotne, zachowujące świeżość kilka dni (ale znika w kilka minut) 🙂 Robi się je błyskawicznie, wiec jeśli zastanawiasz się, nad tym, czym zaskoczyć domowników – upiecz je jeszcze dziś.

Błyskawiczne Marchewkowo – Migdałowe bez cukru 

marchwiak010

  • 1 niepełna szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oleju np. kokosowy, lub ryżowy, albo inny
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżka kakao
  • 2 jajka
  • 1 szklanka startej na drobnych oczkach tarki marchewki
  • 2/3 szklanki sproszkowanych migdałów
  • 2 łyżki miodu 
  • 8 namoczonych daktyli w 4 łyżkach wody zmiksowanych na gładką masę
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Wszystkie składniki krótko zmiksować w misce.
Przełożyć do keksówki wysmarowanej olejem. Piec w 180 ‚ C z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika przez 35 minut .

marchwiak001marchwiak003marchwiak005marchwiak008marchwiak009marchwiak005

marchwiak004

Smacznego 🙂

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.