• 1 niepełna szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oleju np. kokosowy, lub ryżowy, albo inny
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżka kakao
  • 2 jajka
  • 1 szklanka startej na drobnych oczkach tarki marchewki
  • 2/3 szklanki sproszkowanych migdałów
  • 2 łyżki miodu 
  • 8 namoczonych daktyli w 4 łyżkach wody zmiksowanych na gładką masę
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Wszystkie składniki krótko zmiksować w misce.
Przełożyć do keksówki wysmarowanej olejem. Piec w 180 ‚ C z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika przez 35 minut .

marchwiak001marchwiak003marchwiak005marchwiak008marchwiak009marchwiak005

marchwiak004

Smacznego 🙂